当前位置: 首页 » 资讯 » 考试题库 » 英语试题 » 正文

浙江专升本考试《英语》阅读理解模拟八配答案

放大字体  缩小字体 发布日期:2016-07-26  浏览次数:670
核心提示:AJim suffered heart problems. In conversation he expressed little joy and it seemed that his life was drawing to a close

A
Jim suffered heart problems. In conversation he expressed little joy and
it seemed that his life was drawing to a close.
When his heart problems led to operation, Jim went through it
successfully, and a full recovery was expected. Within days, however, his
heart was not beating properly. Jim was rushed back to operation, but
nothing was found to explain the cause of his illness. He died on the
operating table on the day before his 48th birthday
Dr. Bruce Smoller, a psychologist, had had many conversations with him,
and the more he learned, the stranger he realized Jim's case was. When Jim
was a child, his father, a teacher, suffered a heart attack and stayed
home to recover. One morning Jim asked his father to look over his
homework, promising to come home from school at noon to pick it up. His
father agreed, but when Jim returned his father had died. Jim's father was
48.
“I think all his life Jim believed he killed his father,” Dr. Smoller
says. “He felt that if he had not asked him to look at his homework, his
father would have lived. Jim had been troubled by the idea. The operation
was the trial he had expected for forty years. “ Smoller believes that Jim
willed himself not to live to the age of 48.
Jim's case shows the powerful role that attitude plays in physical health,
and that childhood experiences produce far-reaching effect on the health
of grown-ups. Although most cases are less direct than Jim's, studies show
that childhood events, besides genes, may well cause such midlife diseases
as cancer, heart disease and mental illness.
1. Jim was sent back to operation because ________.
A. his heart didn't work well B. he expected a full recovery
C. his life was drawing to a close D. the first one wasn't well
performed
2. What made Dr. Smoller feel strange about Jim's case?
A. Jim died at a young age
B. Jim died on the operating table.
C. Both Jim and his father died of the same disease.
D. Jim's death is closely connected with his father's.
3. From Smoller's words, we can infer that ________.
A. Jim's father cared little about his study
B. Smoller agreed that Jim did kill his father
C. Jim thought he would be punished some day
D. Smoller believed Jim wouldn't live to the age of 48
4. Which of the following could have strong effect on one's physical
health according to the text? w*w
a. One’s genes. b. One’s life in childhood. c. One’s physical
education.
d. The date of one’s birthday. e. The opinions one has about
something.
A. a, b, d B. a, b, e C. a, c, e D. b, c, d
5. Which of the following is true?
A. Both Jim and his father died at the age of 48.
B. Jim often asked his father to do his homework.
C. Jim was believed to kill his father.
D. Most childhood events can cause cancer, heart disease and mental
illness

B
What will people die of 100 years from now? If you think that is a simple
question, you have not been paying attention to the revolution that is
taking place in bio-technology(生物技术). With the help of new medicine, the
human body will last a very long time. Death will come mainly from
accidents, murder and war. Today’s leading killers, such as heart disease,
cancer, and aging itself, will become distant memories.
In discussion of technological changes, the Internet gets most of the
attention these days. But the change in medicine can be the real
technological event of our times. How long can humans live? Human brains
were known to decide the final death. Cells are the basic units of all
living things, and until recently, scientists were sure that the life of
cells could not go much beyond l20 years because the basic materials of
cells, such as those of brain cells, would not last forever. But the upper
limits will be broken by new medicine. Sometime between 2050 and 2100,
medicine will have advanced to the point at which every 10 years or so,
people will be able to take medicine to repair their organs. The medicine,
made up of the basic building materials of life, will build new brain
cells, heart cells, and so on—in much the same way our bodies make new
skin cells to take the place of old ones.
It is exciting to imaging that the advance in technology may be changing
the most basic condition of human existence, but many technical problems
still must be cleared up on the way to this wonderful future.
6. According to the passage, human death is now mainly caused by .
A. diseases and aging B. accidents and war
C. accidents and aging D. heart disease and war
7. In the author’s opinion, today’s most important advance in technology
lies in .
A. medicine B. the Internet C. brain cells D. human organ
8. Humans may live longer in the future because .
A. heart disease will be far away from us
B. human brains can decide the final death
C. the basic materials of cells will last forever
D. human organs can be repaired by new medicine
9. How long can humans live in the future according to the passage?
A. Over 100 years. B. More than 120 years.
C. about 150 years. D. The passage doesn’t tell us.
10. We can learn from the passage that .
A. human life will not last more than 120 years in the future
B. humans have to take medicine to build new skin cells now
C. much needs to be done before humans can have a longer life
D. we have already solved the technical problems in building new cells
* C
If you were to walk up to Arthur Bonner and say, “ Hey, Butterfly Man,”
his face would break into a smile. The title suits him. And he loves it.
Arthur Bonner works with the Palos Verdes blue butterfly, once thought to
have died out. Today the butterfly is coming back — thanks to him. But
years ago if you’d told him this was what he’d be doing someday, he would
have laughed, “ You’re crazy.” As a boy, he used to be “ a little tough
guy on the streets”. At age thirteen, he was caught by police stealing. At
eighteen, he landed in prison for shooting a man.
“ I knew it had hurt my mom,” Bonner said after he got out of prison. “So
I told myself I would not put my mom through that pain again.”
One day he met Professor Mattoni, who was working to rebuild the habitat
for an endangered butterfly called El Segundo blue.
“I saw the sign ‘Butterfly Habitat’ and asked, ‘How can you have a habitat
when the butterflies can just fly away?’” Bonner recalls. “Dr. Mattoni
laughed and handed me a magnifying glass(放大镜) , ‘Look at the leaves.’ I
could see all these caterpillars(蝴蝶的幼虫) on the plant. Dr Mattoni
explained, ‘Without the plant, there are no butterflies.’”
Weeks later, Bonner received a call from Dr. Mattoni, who told him there
was a butterfly needed help. That was how he met the Palos Verdes blue.
Since then he’s been working for four years to help bring the butterfly
back. He grows astragalus, the only plant the butterfly eats. He collects
butterflies and brings them into a lab to lay eggs. Then he puts new
butterflies into the habitat.
The butterfly’s population, once almost zero, is now up to 900. For their
work, Bonner and Dr. Mattoni received lots of awards. But for Bonner, he
earned something more: he turned his life around
For six years now Bonner has kept his promise to stay out of prison. While
he’s bringing back the Palos Verdes blue, the butterfly has helped bring
him back, too.
11. When he was young, Arthur Bonner _______.
A. broke the law and ended up in prison
B. was fond of shooting and hurt his mom
C. often laughed at people on the streets
D. often caught butterflies and took them home
12. Bonner came to know the Palos Verdes blue after he _______.
A. found the butterfly had died out
B. won many prizes from his professor
C. met Dr. Mattoni, a professor of biology
D. collected butterflies and put them into a lab
13. From the last sentence of the text, we learn that raising butterflies
has ________.
A. made Bonner famous B. changed Bonner’s life
C. brought Bonner wealth D. enriched Bonner’s knowledge
14. What does the underlined phrase “put through” mean in the 3rd
paragraph?
A. hurt B. recall C. remember D. experience
15. Which of the following would be the best title for the text?
A. A Promise to Mom B. A Man Saved by Butterflies
C. A Story of Butterflies D. A Job Offered by Dr. Mattoni

A [答案及解析]
本文通过Jim个人的例子说明了人们儿童时代的经历会很大程度上影响他成年以后的健康状况和心理。
1. A 细节理解题。从第二段第二句得知,Jim手术后心脏跳动得不是很好,所以又匆忙地回医院再做手术
2. D 推理判断题。从第三段的最后一句话可以得知,Jim的爸爸也是在48岁那年死于心脏病。而这正是让这位大夫感到奇怪的地方。
3. C
推理判断题。文中的第四段中说Jim一直觉得是他自己害死了他的爸爸,作为报应、惩罚,他也应该活到48岁。这句话证明了题中的C项Jim一直觉得他总有一天将会受到惩罚。
4. B 细节理解题。文章的第五段中说一个人的态度、童年时期的经历和他的基因共同决定了一个人的心理健康状况。
5. A 细节理解题。根据第二、三段末句得知。

B [答案及解析]
本文主要讲述了人类的生命由于生物技术的发展可以无限期延长的愿望有可能成为现实。
6. A 细节理解题。由文章第一段最后一句得知,今天主要的杀手,如心脏病、癌症、年老将会成为遥远的记忆。
7. A
细节理解题。第二段前两句的意思是说“在讨论技术变化时,人们往往注意到的是网络。然而药学方面的变化可能是当今真正技术方面的大事件”,故选A。
8. D
推理判断题。由第二段的后半部分可知,在2050~2100期间,每隔10年左右,人们可以通过吃药来修整生病的或衰老的器官,这应是未来长生不老的原因。
9. B 细节理解题。阅读全文后得知,文章没有具体告诉我们人们将来能活多少年。
10. C 推理推断题。由最后一段得知,想像一下将来技术的发展改变了人类最基本的生存条件,真是让人兴奋,但想达到美好的将来还有很多技术问题要澄清。
C [答案及解析]
本文主要讲述了一个叫阿瑟的人通过养蝴蝶既拯救了蝴蝶,又拯救了自己的故事。
11. A 细节理解题。根据第二段陈述的阿瑟曾因伤人,偷窃等原因入狱。
12. C 细节理解题。根据第六段的第一、二句话得知,几周后阿瑟收到了教授的电话,告诉他有一种蝴蝶需要他的帮助,那就是他怎样遇到这种蝴蝶的。
13. B 细节理解题。根据文章最后一段可知阿瑟自此遵守了诺言再也没有入狱,因此说蝴蝶改变了他,故选B。
14. D 词义猜测题。根据上下文语境得知
15. B 主旨大意题。文章整体上讲述的是阿瑟从没有养蝴蝶时的糟糕生活到养蝴蝶后的转变。


 
 
[ 资讯搜索 ]  [ 加入收藏 ]  [ 告诉好友 ]  [ 打印本文 ]  [ 违规举报 ]  [ 关闭窗口 ]

 
0条 [查看全部]  相关评论

 
开课通知
专升本辅导
推荐资讯