当前位置: 首页 » 资讯 » 考试题库 » 英语试题 » 正文

浙江专升本考试《英语》阅读理解模拟七配答案

放大字体  缩小字体 发布日期:2016-07-26  浏览次数:621
核心提示:AImagine youre at a party full of strangers. Youre nervous. Who are these people? How do you start a conversation? Fortu

A
Imagine you’re at a party full of strangers. You’re nervous. Who are these
people? How do you start a conversation? Fortunately, you’ve got a thing
that sends out energy at tiny chips in everyone’s name tag (标签). The chips
send back name, job, hobbies, and the time available for meeting-whatever.
Making new friends becomes simple
This hasn’t quite happened in real life. But the world is already
experiencing a revolution using RFID technology.
An RFID tag with a tiny chip can be fixed in a product, under your pet’s
skin, even under your own skin. Passive RFID tags have no energy
source-batteries because they do not need it. The energy comes from the
reader, a scanning device, that sends out energy (for example, radio
waves) that starts up the tag immediately.
Such a tag carries information specific to that object, and the data can
be updated. Already, RFID technology is used for recognizing each car or
truck on the road and it might appear in your passport. Doctors can put a
tiny chip under the skin that will help locate and obtain a patient’s
medical records. At a nightclub in Paris or in New York the same chip gets
you into the VIP (very important person) section and pays for the bill
with the wave of an arm.
Take a step back:10 or 12 years ago, you would have heard about the coming
age of computing. One example always seemed to surface: Your refrigerator
would know when you needed to buy more milk. The concept was that computer
chips could be put everywhere and send information in a smart network that
would make ordinary life simpler
RFID tags are a small part of this phenomenon. “The world is going to be a
loosely coupled set of individual small devices, connected wirelessly,”
predicts Dr.J.Reich. Human right supporters are nervous about the
possibilities of such technology. It goes too far tracking school kids
through RFID tags, they say. We imagine a world in which a beer company
could find out not only when you bought a beer but also when you drank it.
And how many beers. Accompanied by how many biscuits. When Marconi
invented radio, he thought it would be used for ship-to-shore
communication. Not for pop music. Who knows how RFID and related
technologies will be used in the future. Here’s a wild guess: Not for
buying milk.
1. The article is intended to .
A. warn people of the possible risks in adopting RFID technology
B. explain the benefits brought about by RFID technology
C. convince people of the uses of RFID technology
D. predict the applications of RFID technology
2. We know from the passage that with the help of RFID tags, people
.
A. will have no trouble getting data about others
B. will have more energy for conversation
C. will have more time to make friends
D. won’t feel shy at parties any longer
3. Passive RFID tags chiefly consist of .
A. scanning devices B. radio waves C. batteries D. chips
4. Why are some people worried about RFID technology?
A. Because children will be tracked by strangers.
B. Because market competition will become more fierce.
C. Because their private lives will be greatly affected.
D. Because customers will be forced to buy more products.
5. The last paragraph implies that RFID technology .
A. will not be used for such matters as buying milk
B. will be widely used, including for buying milk
C. will be limited to communication uses
D. will probably be used for pop music
B
It is difficult for doctors to help a person with a damaged brain Without
enough blood, the brain lives for only three to five minutes More often
the doctors can’t fix the damage Sometimes they are afraid to try
something to help because it is dangerous to work on the brain The doctors
might make the person worse if he operates on the brain
Dr. Robert White, a famous professor and doctor, thinks he knows a way to
help He thinks doctors should make the brain very cold. If it is very
cold, the brain can live without blood for 30 minutes. This gives the
doctor a longer time to do something for the brain.
Dr. White tried his idea on 13 monkeys. First he taught them to do
different jobs, then he operated on them. He made the monkeys’ blood back
to the monkeys’ brains. When the brain’s temperature was 10℃, Dr. White
stopped the blood to the brain. After 30 minutes he turned the blood back
on. He warmed the blood again. After their operations the monkeys were
like they had been before. They were healthy and busy. Each one could
still do the jobs the doctor had taught them.
6. The biggest difficulty in operating on the damaged brain is that
.
A. the time is too short for doctors
B. the patients are often too nervous
C. the damage is extremely hard to fix
D. the blood-cooling machine might break down
7. The brain operation was made possible mainly by .
A. taking the blood out of the brain B. trying the operation on monkeys
first
C. having the blood go through a machine D. lowering the brain’s
temperature
8. With Dr. White’s new idea, the operation on the damaged brain .
A. can last as long as 30 minutes B. can keep the brain’s blood warm
C. can keep the patient’s brain healthy D. can help monkeys do different
jobs
9. What is the right order of the steps in the operations?
A. send the cooled back to the brain B. stop the blood to the brain
C. have the blood cooled down D. operate on the brain
A. a, b, c, d B. c, a, b, d C. c, b, d, a D. b, c, d, a
10. Which of the following is not true?
A. If there isn’t enough blood, the brain can live for only three to five
minutes.
B. If the brain is very cold, it can live without blood for half an hour.
C. Dr. White tried his idea for thirteen times.
D. After their operations, the monkeys were healthy and busy again
C
The traditional tent cities at festivals such as Glastonbury may never be
the same again. In a victory of green business that is certain to appeal
to environmentally-aware music-lovers, a design student is to receive
financial support to produce eco-friendly tents made of cardboard that can
be recycled after the bands and the crowds have gone home.
Major festivals such as Glastonbury throw away some 10,000 abandoned tents
at the end of events each year. For his final year project at the
University of the West of England, James Dunlop came up with a material
that can be recycled. And to cope with the British summer, the cardboard
has been made waterproof.
Taking inspiration from a Japanese architect, who has used cardboard to
make big buildings including churches, Mr. Dunlop used cardboard material
for his tents, which he called Myhabs.
The design won an award at the annual New Designers Exhibition after Mr.
Dunlop graduated from his product design degree and he decided to try to
turn it into a business
To raise money for the idea, he toured the city’s private companies which
fund new business and found a supporter in the finance group Mint. He
introduced his idea to four of Mint’s directors and won their support.
Mint has committed around £500,000 to MyHabs and taken a share of 30 per
cent in Mr. Dunlop’s business. The first Myhabs should be tested at
festivals this summer, before being marketed fully next year.
Mr. Dunlop said that the design, which accommodates two people, could have
other uses, such as for disaster relief and housing for the London
Olympics.
For music events, the cardboard houses will be ordered online and put up
at the sites by the Myhabs team before the festival-goers arrive and
removed by the company afterwards. They can be personalized and the
company will offer reductions on the expense if people agree to sell
exterior (外部的) advertising space.
The biggest festivals attract tens of thousands of participants, with
Glastonbury having some 150,000 each year. Altogether there are around 100
annual music festivals where people camp in the UK. The events are
becoming increasingly environmentally conscious.
11. “Eco-friendly tents” in paragraph 1 refer to tents _______.
A. economically desirable B. favorable to the environment
C. for holding music performances1 D. designed for disaster relief
12. Mr. Dunlop established his business .
A. independently with an interest-free loan from Mint
B. with the approval of the City’s administration
C. in partnership with a finance group
D. with the help of a Japanese architect
13. It is implied in the passage that _______.
A. the weather in the UK is changeable in summer
B. most performances at British festivals are given in the open air
C. the cardboard tents produced by Mr. Dunlop can be user-tailored
D. cardboard tents can be easily put up and removed by users.
14. The passage is mainly concerned with .
A. an attempt at developing recyclable tents
B. some efforts at making full use of cardboards
C. an unusual success of a graduation project
D. the effects of using cardboard tents on music festivals
15. Which of the following would be the best title for the text?
A. Don’t Use Tents Again
B. The Advantages of Tents
C. How to Produce Tents
D. The Development of Recyclable Tents

A [答案及解析]
本文主要讲述的是一项新技术RFID的应用及它的前景
1. D 主旨大意题。通读全文得知。
2. A 细节理解题。根据第一段“Fortunately,you’ve got a thing that sends out…and the
time available for meeting-whatever”,可推知选A。
3. D 细节理解题。根据第三段“An RFID tag with a tiny chip can be fixed… Passive RFID
tags have no energy source--batteries because they do not need it”,可知选D。
4. C 细节理解题。根据第六段“Human right supporters are nervous…It goes too far
tracking… Accompanied by how many biscuits”可知选C。
5. B
推理推断题。根据最后一段提到的Marconi在发明收音机时只想应用在轮船与陆地沿岸的交流沟通,没想到应用在流行音乐上,因而谁知道RFID及相关技术在未来将怎样使用,可能会用在买牛奶的问题上。

B [答案及解析]
本文主要讲述的是医生不断探索如何给受伤的脑部做手术的事。
6. A 细节理解题。根据第一段“It is difficult for doctors to help a person…. the brain
lives for only three to five minutes”,可知选A。
7. D 细节理解题。从“If it is very cold,the brain can live without blood for 30
minutes”可知。
8. A 细节理解题。根据第二段内容可知选A。
9. B 细节理解题。根据最后一段第三句至第九句可推知选B。
10. C 细节理解题。从第三段内容可知C项说法是没有根据的

C [答案及解析]
本文主要介绍开发和使用可再利用的帐篷。
11. B 词义猜测题。根据第一段最后一句可知,eco-friendly
tents是用纸板做,在乐队和人群离开回家后,可以重复使用的,显然是对环境有利的。另外,根据eco-friendly的构成也可猜出其含义为“环境友好的”,上文environmentally-ware(有环境意识的)也有提示作用。
12. C 细节理解题。根据第五段内容可知,Mr.
Dunlop与财团Mint为合作关系,Mint财团为其MyHabs项目提供50万英镑的资金支持,Mr.
Dunlop提供技术并负责实施该项目,作为回报,Mint财团将获得Mr.
Dunlop企业的30%的股份,故选C。A项获得Mint的无息贷款,显然错。Mr. Dunlop寻求的是the City’s private
companies 的支持,而非城市管理部门的批准,B错。他的创意是受到日本建筑师的启发,而非得到其帮助,D错。
13. C 推理判断题。倒数第二段最后一句“They can be
personalized"暗示可以根据用户的要求裁剪式样。根据第二段最后一句可推知英国夏季多雨,但不能推出changeable(易变,多变)的,A错。根据倒数第三段可知,这种帐篷只能睡两个人,显然不是为搭建露天演出棚所用,只是为那些观看节目演出,而又难以承担或不愿支付居住高额旅馆的年轻(学生)野外露宿所用,演出应不是露天,至少不能推出B正确。根据倒数第二段首句,这种帐篷可在网上订购,但该公司将派安装队负责安装和拆除,可见安装和拆除不是很容易,D错。
14. A 主旨大意题。文章关注的是开发和使用可再利用的帐篷,A正确。这种帐篷将利用纸板,但这不是根本目的,B错。这种帐篷的确是Mr.
Dunlop最后一年的课题,但文章聚集的不是大学生的课题,而且该项目尚不能说取得了成功,还有待实践去检验,C错。现在尚只是使用,效果如何尚是未知,D错
15. D 主旨大意题。纵览全文得知,文章讲的是开发和使用可再利用的帐篷问题,所以D正确。


 
 
[ 资讯搜索 ]  [ 加入收藏 ]  [ 告诉好友 ]  [ 打印本文 ]  [ 违规举报 ]  [ 关闭窗口 ]

 
0条 [查看全部]  相关评论

 
开课通知
专升本辅导
推荐资讯