当前位置: 首页 » 资讯 » 考试题库 » 英语试题 » 正文

浙江专升本考试《英语》阅读理解模拟六配答案

放大字体  缩小字体 发布日期:2016-07-26  浏览次数:467
核心提示:ALack of parent willpower may contribute more to juvenile obesity than under-exercising or overeating. Research suggests

A
Lack of parent willpower may contribute more to juvenile obesity than
under-exercising or overeating.
Research suggests that having overweight parents is a big, influence (
影响) upon a child' s weight, with one study finding that children with
overweight parents were four times more likely to be overweight
themselves.
The findings add heat to an already fierce political debate(争论)over
childhood obesity. The Prime Minister, John Howard, last week decided that
$116 million be Used for programs to deal with obesity, while the
Opposition Leader, Mark Latham, recently announced that his party would
move to protect children from unhealthy food advertisements
Clare Collins a senior lecturer at the University of Newcastle, believes
such programs will definitely fail unless they influence the way of life
of whole families. "If we can' t get parents to take action against their
own weight problems, then we can' t expect to influence their kids," she
said.
However, Professor, Louise Baur from the Children’ s Hospital at Westmead,
doubts whether adult education programs offer any solution to weight
problems. "Many parents know they need to lose weight and they know it
influences their kids, but they lack the willpower to do anything about
it.
The 10-year study of 150 American children found two-thirds of children
with overweight parents became overweight. only one in six children whose
parents were of average weight became overweight.
The president of the Australasian Society for the .Study of Obesity,
Associate Professor Gary Wittert, said parents needed help in doing their
job and the Opposition Party’s policy(政策) might be on the right track.
"We know that driving without a seat belt is unsafe, so we make law
against it,” he said."Obesity is a major public health concern, so why
shouldn’t we change the law regarding unhealthy food ads?"
1. What does the underlined phrase “juvenile obesity” mean?
A. Adult education. B. Childhood overweight
C. Parents’ influence D. Growing pains
2. What is TRUE about the programs supported by the Prime Minister?
A. Debates on them will become less fierce.
B. They will be effective in dealing with obesity.
C. A large sum of money will be spent on them.
D. They will influence people' s way of life.
3.Both Collins and Baur believe that overweight parents_______,
A. will come up with .better solutions
B. will help with their children' s education
C. should be more active in reducing weight
D. should carry out at least 10 years' study
4. According to some experts, the Opposition Party's policy________.
A. can help fight against unemployment
B. may protect kids from unhealthy food ads
C. should be brought back to the right track
D. will work well to prevent traffic accidents
B
Tragedy at the Circus
In yesterday’s circus(马戏团)show, a tiger suddenly attacked its trainer and
had to be shot dead. As the circus packed up and left, circus officials
said the show would go on, even without tigers.
However, the officials can’t simply turn a blind eye to the ethical
problems left behind. Even before this tragedy(悲剧), animal rights
activists protested against keeping wild animals in unnatural conditions
and forcing them to suffer for the profit(利润) of circus organizers.
It is now time for us to take effective steps to make sure that circus
animals are treated properly.
*******************************
Circus Safe for Animals
Our circus recently suffered a most tragic event in its history. While we
are thankful for the pity from the public, we are also astonished by the
opinion expressed in “Tragedy at the Circus.”
First, our performing animals are not taken from the wild. As to the
ethical problems. we always believe humans and animals can—and should—live
together nicely. To us, the performing animals are representatives of
their species(物种), and our circus is one of the only places left willing
to support this special role of performing animals in the existence of the
species. Those who argue that circus life is harmful to animals show
little knowledge of these facts. Life in the “wild” is unsafe, but a
continuous struggle for existence. To overlook these realities is the
greatest fault against the animal kingdom.
This circus has proven that animals are stronger and smarter than we could
imagine. Within the circus is a joyful atmosphere for both animals and
humans: people are educated, and species saved.
1.What is the main purpose of the first passage?
A.To show pity for the performing animals.
B.To express worries about animal trainers' safety.
C.To deal with the difficult situations of the circus
D.To call for action to protect circus animals.
2.What will the circus most probably do?
A.Take no notice of the tragedy.
B.Continue its performances.
C.Use fewer wild animals.
D.Limit its profit.
3.What does the circus think of its performing animals?
A.They are as clever as human beings.
B.They struggle continuously with human beings for existence.
C.They are helpful in saving their species.
D.They have equally natural living conditions as wild animals.
4.What is the most probable relationship between the two passages?
A.A public request and a newspaper report.
B.A newspaper article and a reply to it.
C.Two parts of a newspaper article.
D.Two newspaper reports.
C
Phillip Island Penguins(企鹅)
The Little Penguin has called Phillip Island home for untold generations.
Get to Phillip Island in plenty of time to watch s summer sunset at
Summerland Beach – the stage is attractively set to see the little Penguin
leave water and step onto land.
·Leave Melbourne at 5:30 pm for a direct journey to Phillip Island
·See the Gippsland area – Guinness Book of Records place for the world’s
longest earthworm(蚯蚓)
·Journey along the coastal highway around the Bay with French Island and
Churchill Island in the distance
·Cross the bridge at San Remo to enter Phillip Island – natural home for
Little Penguins and many animals
·Take your place in special viewing stands(看台) to watch the daily evening
performance of the wild Little Penguins
Ultimate Penguins (+U)
Join a group of up to 15. This guided tour goes to an attractive, quiet
beach to see Little Penguins. You can see penguins at night by wearing a
special pair of glasses.
Adult(成人) $60.00 Child $30.00
Viewing Platform Penguin Plus (+V)
More personalized wildlife viewing limited to 130 people providing closer
viewing of the penguin arrival than the main viewing stands.
Adult $25.00 Child $12.50
Penguin Skybox (+S)
Join a group of only 5 in the comfort of a special, higher-up viewing
tower. Gain an excellent overview of Summerland Beach.
Adult 16years +$50.00
1. What kind of people is the text mainly written for?
A. Scientists. B. Students C. Tourists. D. Artists.
2. We can learn from the text that Little Penguins__________.
A. have been on Phillip Island for years
B. keep a Guinness record for their size
C. are trained to practice diving for visitors
D. live in large groups to protect themselves
3. How much would a couple with one child pay for a closer viewing tour?
A. $37.50. B. $62.50. C. $180.00. D. $150.00.

答案与解析 A
1. B 解析:这是一道猜义题。根据第二段“Research suggests that having overweight parents is
a big influence upon a child’s weight, with one study finding that
children with overweight parents were four times more likely to be
overweight themselves.”可猜测出juvenile obesity的意思是“过于肥胖”。
2.C解析:这是一道判断正误题。根据第三段“The Prime Minister, John Howard, last week decided
that$116 million be used for programs to deal with obesity”可判断出C项是正确的。
3. C 解析:这是一道细节推断题。根据第四段和第五段的内容可判断出Collins和Baur相信,肥胖的父母亲应该更加积极地减肥。
4.B 解析:这是一道推断题。根据最后两段的内容可推断出反对党的政策是保护孩子不受不健康的食物的伤害。

B
1.D
解析:这是一道主旨题。第一个短文是一个新闻,介绍了马戏团出现了老虎袭击训兽狮后被击毙的悲剧,从而说明动物进入马戏团是悲惨不幸的,号召人们保护马戏团的动物,选D.
2.B 解析:这是一道推理题。根据第一段中“As the circus packed up and left ,circus officials
said the show would go on, even without tigers.”说明马戏团还将继续演出,选B.
3.C 解析:这是一道细节推断题。根据“To us, the performing animals are representatives of
their species, and our circus is one of the only places left willing to
support this special role of performing animals in the existence of the
species.”所以马戏团认为他们保护了表演动物的物种。
4.B
解析:这是一道推理题。根据两篇文中的内容,第一个是说马戏团里的动物生活悲惨,第二个说马戏团认为他们保护了动物。两篇文中针锋相对,第一篇显然是新闻,而第二篇是针对第一篇的反击
C
1.C 解析:这是一道主旨题。文中主要讲述了去参观菲利普岛企鹅的行程和价格,显然是一个旅游广告,所以主要面向旅游者。
2.A 解析:这是一道细节题。从第一句“The Little Penguin has called Phillip Island home for
untold generations”这些小企鹅在未知的年代就叫菲利普岛企鹅了,可知年代非常久远。
3.B 解析:这是一道计算题。成人的参观费用是$25,儿童是$12.5,两个大人和总共$62.5


 
 
[ 资讯搜索 ]  [ 加入收藏 ]  [ 告诉好友 ]  [ 打印本文 ]  [ 违规举报 ]  [ 关闭窗口 ]

 
0条 [查看全部]  相关评论

 
开课通知
专升本辅导
推荐资讯