当前位置: 首页 » 资讯 » 考试题库 » 英语试题 » 正文

浙江专升本考试《英语》阅读理解模拟二配答案

放大字体  缩小字体 发布日期:2016-07-20  浏览次数:654
核心提示:AIt was a winter morning, just a couple of weeks before Christmas 2005. While most people were warming up their cars, Tr
 A
It was a winter morning, just a couple of weeks before Christmas 2005.
While most people were warming up their cars, Trevor, my husband, had to
get up early to ride his bike four kilometers away from home to work. On
arrival, he parked his bike outside the back door as he usually does.
After putting in 10 hours of labor, he returned to find his bike gone.
The bike, a black Kona 18 speed, was our only transport. Trevor used it to
get to work, putting in 60-hour weeks to support his young family. And the
bike was also used to get groceries(食品杂货),saving us from having to walk
long distances from where we live.
I was so sad that someone would steal our bike that I wrote to the
newspaper and told them our story. Shortly after that, several people in
our area offered to help. One wonderful stranger even bought a bike, then
called my husband to pick it up. once again my husband had a way to get to
and from his job. It really is an honor that a complete stranger would go
out of their way for someone they have never met before. People say that a
smile can be passed from one person to another, but acts of kindness from
strangers are even more so. This experience has had a spreading effect in
our lives because it strengthened our faith in humanity(人性) as a whole.
And it has influenced us to be more mindful of ways we, too, can share
with others. No matter how big or how small, an act of kindness shows that
someone cares. And the results can be everlasting.
1. Why was the bike so important to the couple?
A. The man’s job was bike racing. B. It was their only
possession.
C. It was a nice Kona 18 speed. D. They used it for work and
daily life.
2. We can infer from the text that _______
A. the couple worked 60 hours a week. B. people were busy before
Christmas
C. the stranger brought over the bike D. life was hard for the young
family.
3. How did people get to know the couple’s problem?
A. From radio broadcasts. B. From a newspaper.
C. From TV news. D. From a stranger.
4. Which of the following is TRUE?
A. The author’s husband often parked the bike beside the back door.
B. The author used to get to work by bike.
C. Several strangers offered bikes to them, but they only accepted one of
them.
D. Somebody had stolen their bike before, but soon returned it to the
author.
5. What do the couple learn from their experience?
A. Strangers are usually of little help. B. One should take care of
their bike.
C. News reports make people famous. D. An act of kindness can mean a
lot.
B
I entered high school having read hundreds of books. But I was not a good
reader. Merely bookish, I lacked a point of view when I read. Rather, I
read in order to get a point of view. I searched books for good
expressions and sayings, pieces of information, ideas, themes—anything to
enrich my thought and make me feel educated. When one of my teachers
suggested to his sleepy tenth-grade English class that a person could not
have a “complicated idea” until he had read at least two thousand books, I
heard the words without recognizing either its irony (嘲讽) or its very
complicated truth. I merely determined to make a list of all the books I
had ever read. Strict with myself, I included only once a title I might
have read several times. (How, after all, could one read a book more than
once?) And I included only those books over a hundred pages in length.
(Could anything shorter be a book?)
There was yet another high school list I made. One day I came across a
newspaper article about an English professor at a nearby state college.
The article had a list of the “hundred most important books of Western
Civilization.” “More than anything else in my life,” the professor told
the reporter with finality , “these books have made me all that I am.”
That was the kind of words I couldn’t ignore. I kept the list for the
several months it took me to read all of the titles. Most books, of
course, I hardly understood. While reading Plato's The Republic, for
example, I needed to keep looking at the introduction of the book to
remind myself what the text was about. However, with the special patience
and superstition (迷信) of a schoolboy, I looked at every word of the text.
And by me time I reached the last word, pleased, I persuaded myself that I
had read The Republic, and seriously crossed Plato off my list
6. On heating the teacher's suggestion of reading, the writer thought
_______.
A. one must read as many books as possible
B. a student should not have a complicated idea
C. it was impossible for one to read two thousand books
D. students ought to make a list of the books they had read
7. While at high school, the writer _______.
A. had plans for reading B. learned to educate himself
C. only read books over 100 pages D. read only one book several
times
8. The underlined phrase “with finality” probably means _______.
A. firmly B. clearly C. proudly D. pleasantly
9. The writer's purpose in mentioning The Republic is to _______.
A. explain why it was included in the list
B. describe why he seriously crossed it off the list
C. show that he read the books blindly though they were hard to
understand
D. prove that he understood most of it because he had looked at every
word
10. The writer provides two book lists to _______.
A. show how he developed his point of view
B. tell his reading experience at high school
C. introduce the two persons' reading methods
D. explain that he read many books at high school
C
A month after Hurricane Katrina, I returned home in New Orleans. There lay
my house, reduced to waist-high rains, smelly and dirty.
Before the trip, I’d had my car fixed. When the office employee of the
garage was writing up the bill, she noticed my Louisiana license plate.
“You from New Orleans?” she asked. I said I was, “No charge.” She said,
and firmly shook her head when I reached for my wallet. The next day I
went for a haircut, and the same thing happened.
As my wife was studying in Florida, we decided to move there and tried to
find a rental house that we could afford while also paying off a
mortgage(抵押贷款) on our ruined house. We looked at many places, but none was
satisfactory. We’d began to accept that we’d have to live in extremely
reduced circumstances for a while, when I got a very curious e-mail from a
James Kemmedy in California. He’d read some pieces I’d written about our
sufferings for state, the online magazine and wanted to give us (“no
conditions attached”) a new house across the lake from New Orleans. It
sounded a good to her return, but I replied, thinking him for his
exceptional generosity, then we to go back. Then the University of Florida
offered to let him house to me. While he want to England on his one year,
paid leave. The rent was rather reasonable. I mentioned the poet’s offer
to James Kemdedy, and the next day he sent a check covering our entire
rent for eight months.
Throughout this painful experience, the kindness of strangers has done
much to bring back my faith in humanity. It’s almost worth losing you
wordy possessions to be reminded that people really when given had a
channel.
11. The garage employee’s attitude toward the author was that of .
A. unconcern B. sympathy C. doubt D. tolerance
12. What do we know about James Kemnedy?
A. He was a written of an online magazine
B. He was a poet at the University of Florida
C. He offered the author a new house free of charge.
D. He learned about the author’s sufferings.
13. It can be inferred from the text that .
A. the author’s family was in financial difficulty
B. rents were comparatively reasonable despite the disaster
C. houses were difficult to find in the hurricane stricken area
D. the mortgage on the ruined house was paid off by the bank
14. The author learned from his experience that .
A. wordy possessions can be given up when necessary
B. generosity should be encouraged in some cases
C. people benefit from their sad stories
D. human beings are kind after all.
15. Which would be the best title for the text?
A. Terrible Hurricane Katrina.
B. Hurricane Is Heartless While Strangers Are Kind.
C. Study in Florida.
D. The importance of Helping Others.
答案及解析
圣诞节前一天,作者丈夫下班时发现丢失了家里唯一的代步工具——自行车,这给这个年轻而并不富裕的家庭带来诸多不便。作者将此情况反映给一家报社后,得到了许多素不相识的人们的帮助,作者认为人与人之间的这种相互帮助,具有深远的社会意义,值得永久怀念
1. D 推理判断题。从文章的第二段可以看出这辆自行车对作者全家人的重要性。
2. D 推理判断题。从文章的第二、三段中不难推断出生活对他们年轻的家庭来说是艰难的。
3. B 细节理解题。从第三段的“I wrote to the newspaper and told them our story” 可知答案。
4. A 细节理解题。根据文章第一段内容可得知,只有A项正确,其余项均无根据。
5. D 推理判断题。文章的结尾处感慨到一个善意的行为,无论大小,都代表了一种关爱,其影响是恒久的。
[答案及解析]
本文主要讲述了作者中学时期的阅读经历。
6. A 细节理解题。 从第一段后半部分可以看出,作者在听到老师有关阅读的意见以后,就开始争取读尽量多的书,并把自己读过的书都列成了一个书目。
7. A 细节理解题。 从第一段可以得知,作者并不是只读超过l00页的书,更不是只是反复地读一本书,更没有关于他学着自己教育自己的表述。
8. A 词义猜测题。 在他的一生中,是他所阅读过的这些书使他取得了如今的成就。根据上下文的理解,我们可以推测这位科学家是很“坚定地”跟记者说的。
9. C 推理判断题。 作者说他阅读柏拉图的书是为了说明他当时读书比较盲目,读了很多很深奥难懂的书。
10. B 推理判断题。
作者在文中说他曾经列的两个书单,是为了支撑他整篇文章的主题:他在中学的时候是如何读书的,而并不是他如何形成自己的观点、介绍两个人的读书方法、或者解释他在中学的时候读过很多书。
[答案及解析
本文主要讲述作者在遭遇飓风袭击毁坏房屋之后受到很多陌生人仁慈的帮助,之后作者感悟到虽然遭遇了痛苦的经历,但是他们的爱心使他坚定了对人性的坚信。
11. B 推理判断题。不收费说明了车库员工对作者的同情之心。
12. C 细节理解题。从文章第三段最后一句话可判断C正确。
13. A 推理判断题。从文章第三段第一句话可判断A正确。
14. D 推理判断题。从文章最后一段作者的感悟中可看到D项正确。
15. B 主旨大意题。根据全文内容可知

 
 
[ 资讯搜索 ]  [ 加入收藏 ]  [ 告诉好友 ]  [ 打印本文 ]  [ 违规举报 ]  [ 关闭窗口 ]

 
0条 [查看全部]  相关评论

 
开课通知
专升本辅导
推荐资讯